TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Doelstelling

Doelstelling

VZW TUINHIER wil het amateur tuinieren in Vlaanderen stimuleren en vormgeven. Tuinieren als een gezonde hobby en als antwoord op de uitdagingen van onze huidige maatschappij (stress, burn-out, zinloze tijdsbesteding).

Daarnaast willen we de mensen stimuleren voor het milieuvriendelijk kweken van eigen groenten en fruit en hen sensibiliseren voor het belang van gezonde producten. Onze siertuin is een oase van rust en genieten. De tuinbeleving gecombineerd met tuinplezier. Ook het begrijpen van de natuur en  gebruik maken van de natuurlijke vrienden, zorg voor een harmonie in de tuin. Geen theoretische benadering, onze  jarenlange praktijkervaring zorgt ervoor dat zelfs de meest moderne trends bij ons aan bod komen.. Ook op de actuele uitdagingen (klimaat, milieu,...) proberen we een passend en veelzijdig antwoord te geven.


Niet vastgepind op één onderwerp of één visie, maar een diversiteit aan ideeën en multi-culturele opvattingen komt  bij ons aan bod.


Deze doelstellingen realiseren we door het geven van voordrachten, workshops, het organiseren van groepsactiviteiten,tuinreizen,samen-aankopen en het uitgeven van een uitstekend maandblad "Tuinhiermagazine". Samen met de provinciale verbonden en onze 200 lokale afdelingen, elk met kennis van de eigen heimat, zorgen we ervoor dat iedere tuinliefhebber zich bij ons thuis voelt.

Lid zijn van Tuinhier is voor een tuinliefhebber thuis komen in zijn eigen leefomgeving,zijn eigen  oase, zijn eigen tuin.....