TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Groenten en fruit

Groenten en fruit

Gezond met HOP (Em. Prof. Dr. Denis De Keukeleire)

Eén van de meest krachtige planten in de natuur met tal van invloeden op diverse aspecten van de menselijke gezondheid is HOP. Het is een economisch zeer voorname plant, omdat ze onontbeerlijk is voor de smaak, het aroma en de bewaarbaarheid van bieren. Daarnaast heeft hop doorheen de eeuwen een bijzondere reputatie opgebouwd als geneeskrachtig kruid. Zo is ondertussen bewezen dat hop zowat de meest actieve plant is tegen ouderdomsziekten, voornamelijk dementie.

Efficiënte toepassing van hop voor onze gezondheid vergt in eerste instantie oordeelkundige en matige consumptie van bier, omdat deze drank de enige natuurlijke wijze is om van hop te ‘genieten’. Dus BIERniet alleen voor het plezier, maar ook om onze gezondheid te versterken! De professor belicht in zijn voordracht de geneeskrachtige aspecten van dit populaire ‘babbelwater’.

 

Hierbij krijg je de mogelijkheid om een 4-tal bieren te proeven, waarbij smaak en aroma op een ‘bourgondische’ wijze gekoppeld worden. Het betreft: Jupiler Red, Jupiler zéro, Saison Dupont biologique en Orval: het iconische trappistenbier, voorbeeld van perfect toegepaste hoppigheid met wilde bretanomyces gist.

Kom luisteren en proeven! Voor het proeven van de bieren vragen wij een bijdrage van 5 € p.p. U kunt zich eventueel hiervoor vooraf inschrijven via mail naar volkstuinen.gbergen@gmail.com.

Tijdstip

Datum: 15-12-2023
Uur: 19:30u

Locatie

Zaal Sint-Bavo
Hoge Buizemont 165
GERAARDSBERGEN 9500

Contact Informatie

DEPELSENEER André
Tel: 054411906
Email: andredepelseneer@proximus.be