TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Nieuws

leftbackgrey Terug naar overzicht

Deze lente wordt je tuin de plek waar je mensen veilig kan ontvangen. Een reden te meer om ervoor te zorgen dat je tuin er netjes bijligt. Welke klussen zet je in je agenda, en hoe pak je dat aan zonder dat het een zwaar karwei wordt?

Gazon, planten en struiken

 

Zodra het gras na de winterslaap weer begint te groeien, moet je het regelmatig afrijden. Maai het zeker niet te kort, want dan wordt je gazon kwetsbaar. Voor de eerste maaibeurt rij je het af tot ongeveer 5 cm, daarna is een lengte van 3 cm ideaal. Voor jezelf, het milieu en je buren is een elektrische maaier veel aangenamer dan een met benzinemotor. De grootste ergernis van een elektrische grasmaaier – de kabel die altijd in de weg ligt – vermijd je door voor een draadloos toestel te kiezen. De randen van het gazon wiek je kort met kantenschaar of draadloze kantentrimmer.

April is de ideale maand om vaste planten uit te graven en te stekken, bloemen te zaaien en je borders aan te leggen. In de moestuin kan je al zomergroenten zaaien. Een draadloze gras- en struikschaar is hier handig om gazonranden, kleine struiken en de buxus bij te snijden. Voor hagen en grote struiken gebruik je een draadloze heggenschaar.

Terras, tuinpaden en tuinmeubelen

 Je terras en tuinpaden of tuinmeubelen maak je het best schoon met een borstel en een sopje met groene zeep – die is biologisch afbreekbaar. Gebruik je een hogedrukreiniger, zet dan het drukniveau op een aangepaste stand zodat je de voegen reinigt en niet beschadigt. Met een (draadloze) terrasreiniger maak je een houten of stenen terras schoon zonder risico op schade.

Mos of onkruid in voegen ga je beter niet te lijf met  chemische bestrijdingsmiddelen, maar met een mes of draadloze onkruidverwijderaar. Tuinkussens ten slotte reinig je volgens de instructies op het label.


Draadloos is beter

Draadloze stofzuigers en -boormachines zijn vandaag al de standaard. Waarom zou je in je tuin dan nog met onhandige elektriciteitskabels en verlengdraden werken? Het draadloos tuingereedschap van Kärcher heeft alleen maar voordelen. Er is geen kabel die je kan stuk rijden met je grasmaaier, en je bent niet beperkt door de lengte van de kabel. Je kan eenvoudig in de moeilijkst bereikbare plaatsen komen.


De Kärcher 18V- en 36V batterijen, zijn zo betrouwbaar en krachtig dat ze ook voor zwaardere toestellen zoals grasmaaiers, bladblazers en zelfs kettingzagen voldoende vermogen leveren. Maar dan veel stiller en zonder vervuilende uitlaatgassen.

Wil je meer weten over de voordelen van het draadloze tuinassortiment van Kärcher? Neem een kijkje op de website of ontdek alle toestellen in één van de Kärcher Centers.


En van 1 maart t.e.m. 31 augustus 2022 loopt er een actie waar je bij aankoop van een toestel met batterij en lader, een tweede batterij gratis krijgt. Meer info kan je hier vinden.

www.karcher.be

articleimage

Zoeken

Vind een artikel of evenement

Categorie