TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Activiteiten

Een klimaat en diervriendelijke tuin : maak van je tuin een natuurbelevenis (deel 3)

Een voedseltuin, vol bloei en leven.
Met deze workshop maken wij jou enthousiast om zelf aan de slag te gaan in je eigen tuin.
Klein of groot! Een natuurlijke tuin is niet alleen goed voor het klimaat, het is onderhoudsvriendelijk, oh-zo mooi en veel makkelijker dan je denkt.
En wat als je er nog eens van kan oogsten ook!?
Praktisch: In 4 bijeenkomsten leren we jou de basis voor het aanleggen van een ecologische tuin met eetbare en nuttige planten.
We delen onze kennis en ervaring aan de hand van foto's en ander beeldmateriaal. We bekijken de voordelen, uitdagingen, ontwerpprincipes en geven plantentips.
Breng pen, potlood, gom en papier mee Data en locatie: 3 x Theoretisch gericht: in het Fazantenhof in Lochristi Op vrijdag 3, 10 en 17 februari van 17 u tot 19u30 1 x praktijk: Bezoek aan voedselbos 'De Zoetenhof' We gaan ook even zelf aan de slag... .
We doen wat op dat moment kan en ondertussen kan je zien voelen, ruiken en ervaren wat een biodiversiteitstuin betekent. Wandelend langs paden zal je verschillende lagen opmerken: Fruitbomen en klimmers en heesters. Eetbare, wilde, vruchtdragende en nectarhoudende planten en éénjarige en doorlevende groenten. Je ziet levende takkenwallen, wilgententen en andere manieren over hoe we vogels en waardevolle insecten aantrekken.
Lesgever: Philippe Vandewalle (Voedselbos ‘De Zoetenhof’ -2018)
 De standaardprijs van de workshopreeks is 45 euro of 75 euro donatietarief voor de 4 bijeenkomsten. Wil je de werking van de Zoetenhof graag een extra duwtje in de rug geven? Kies dan voor het donatietarief van 75 euro en we geven dan graag ook enkele nieuwe planten mee voor in jouw tuin. Voor wie het standaard tarief op dit moment wat veel is, kan kiezen voor een sociaal tarief van 30 euro.
We proberen met VZW De Zoetenhof mensen te inspireren, ideeën te geven en te ondersteunen door al onze ervaringen te delen en de biodiversiteit in ons eigen omgeving te stimuleren.
Inschrijvingen: stuur een mail naar: dezoetenhof@gmail.com Schrijf het bedrag over naar : VZW De Zoetenhof Rekeningnummer BE84 8903 9432 7259 met vermelding van cursus Natuurvriendelijke tuin februari
Adres: ‘t Fazantenhof, Bosdreef 5C | 9080 Lochristi
Deze locatie is gemakkelijk te bereiken met de lijnbus met de lijn 76, 77 vanuit Gent of 78 vanuit station Lokeren of Gent Dampoort Wij kiezen ervoor om de groep klein te houden. Wij delen al onze ervaringen op de website: www.dezoetenhof.be en op facebook in de groep: voedselbos De Zoetenhof VZW De Zoetenhof Gsm: 0498/77.17.83

Tijdstip

Datum: 17-2-2023
Uur: 17:00u

Locatie

Fazantenhof
Bosdreef 5c
LOCHRISTI 9080

Contact Informatie

SCHAUWVLIEGE Erik
Tel: 0473459224
Email: oostvlaanderen@tuinhier.be

Documenten