TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Activiteiten

Derde plantenruil

Derde plantenruilbeurs

Om te tuinieren heb je geen groene vingers of ervaring nodig.
Iedereen kan het, zelfs in een bak of een pot op het terras of het balkon.


Plantenruil 2023 - Tuinhier OudenburgOp zaterdag 4 mei organiseert Tuinhier Oudenburg een plantenruil. Dit is een uitgelezen kans om je eigen plantmateriaal te ruilen. Zowel eenjarige planten, vaste planten, struiken, bomen, water- als kamerplanten komen in aanmerking. Plantenliefhebbers krijgen de gelegenheid om hun planten of zelf geoogste zaden te ruilen.

We waarderen het zeer als de planten voorzien zijn van zowel de Nederlandse naam als, indien mogelijk, de botanische naam. Een deskundige tuinier van Tuinhier zal je voorzien van informatie over de groei en bloei van de betreffende planten of struiken.

Algemene info

  • Plantjes, zaadjes, stekjes teveel (zowel voor tuin als kamerplanten), of wil je andere planten. Breng ze mee, en ruil ze gratis of krijg er gratis als je er geen hebt !
  • Niet verplicht om te ruilen, mogen ook gewoon gratis weggegeven worden, beter dan je stekjes of planten weg te gooien !
  • Heb je zelf stekjes en/of planten die je wil ruilen? Je komt af en kan deze ruilen met andere planten
  • De beurs is bedoeld voor particulieren, er zullen dus géén (groot)handelaars aanwezig zijn. Gewoon onderling zaadjes, plantjes en stekjes ruilen.
  • Geen planten om te ruilen eveneens welkom, misschien vind je wel iets wat je leuk vind.

Plantenruil 2023 - Tuinhier OudenburgMet de eerste zonnige lentedagen begint het te kriebelen en willen we onze tuin op orde brengen. Bij het opruimen vind je misschien nog scheuten of zaailingen, en ontdek je planten die te groot zijn geworden. Je kunt deze planten dan scheuren. Wellicht heb je ook stekken over? Gooi niets weg, maar breng ze mee naar de plantenruilbeurs.

Geef je planten een tweede leven! Je kunt zaden, plantjes, stekken, zaailingen van groenten, kruiden en sierplanten komen ruilen, en zelfs bomen en struiken zijn welkom.

eelname voorwaarden

  • Deelname aan de plantenruil is kosteloos voor leden van Tuinhier.
  • Ook voor niet-leden van Tuinhier is deelname aan de plantenruil gratis.
  • Hoewel inschrijven niet verplicht is, is het wel mogelijk.
  • Het inschrijven kan tot 1 mei via inschrijvingsformulier, via email admin@tuinhier-oudenburg.be.
  • Na inschrijving wordt er een plek voor je gereserveerd.

Onthoud dat de schoonheid van planten niet alleen in hun bladeren ligt, maar ook in de gemeenschap die we samen opbouwen. Blijf tuinieren, blijf ruilen en blijf de groene liefde verspreiden!

 

 

Tijdstip

Datum: 4-5-2024
Uur: 9:00u

Locatie

Tuin AnnoŽba
Akkerstraat 54
OUDENBURG 8460

Contact Informatie

MELIS Arnold
Tel:
Email: admin@tuinhier-oudenburg.be