TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Activiteiten

Oogstfeest

Oogstfeest

 

Elk seizoen z’n charme. Na de frisse lentebloesems, het groeien en rijpen in volle zon, kunnen we in de herfst genieten van het eindresultaat: een lekker stuk fruit!

Vier samen met ons het FRUIT- en OOGSTFEEST in de gezellige stadsboomgaard naast het Bergmolenbos.

Het wordt een feestelijke dag met lokale lekkernijen, live muziek, heel wat interessante organisaties die je meer leren over fruit, fruitbomen, honing en bijen, …

Bij de stand van de Nationale Boomgaardenstichting kan je meer dan 100 soorten appelen en peren ontdekken en natuurlijk ook zelf wat kilootjes kopen.

De kleintjes kunnen smullen van een fruitijsje en appelpizza, kijken naar het schapen drijven of verstoppertje spelen tussen de bomen.

Doorheen de dag kan je deelnemen aan diverse workshops over de aanplant en het snoeien van (klein-)fruit of wandel je mee het Bergmolenbos in op zoek naar proevertjes.

Heb je van al deze activiteiten wat honger gekregen, dan kan je in de bar genieten van een koffie met een lekker stuk fruittaart!

 

Wanneer?
Zondag 15 oktober 2023 van 11 u. tot 17 u.

 

Waar?
Stadsboomgaard Zilverberg op de hoek van de Bergstraat en Babilliestraat te Roeselare

 

Tuinhier Roeselare?

Ook onze vereniging werkt hier actief aan mee. Samen met Cremerie ’t Kringelhofbos uit Werken bemannen we een stand. Ze serveren gezonde ijsjes op basis van biomelk en bio vruchten uit het voedselbos. Je kan er kennis maken met onze vereniging, onze bestuursleden en ondertussen wat info krijgen over hoe met lokale ingrediënten en fruit uit de tuin lekkere ijskreem gemaakt wordt. En vooral, je krijgt er de kans om van al dit lekkers te proeven. Kom ons dus zeker bezoeken!

 

Tijdstip

Datum: 15-10-2023
Uur: 11:00u

Locatie

Stadsboomgaard Zilverberg
Bergstraat
ROESELARE 8800

Contact Informatie

LEMEY Geert
Tel: 0473642022
Email: geert.lemey@telenet.be