TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Nieuws

leftbackgrey Terug naar overzicht

Wil je meer vogels aantrekken in jouw tuin? Dan kan je alvast beginnen met ze te voederen, water te geven en ervoor te zorgen dat ze zich er veilig voelen. En dat kan zowel in kleine als in grote tuinen.

Wil je meer vogels aantrekken in jouw tuin? Dan kan je alvast beginnen met ze te voederen, water te geven en ervoor te zorgen dat ze zich er veilig voelen. En dat kan zowel in kleine als in grote tuinen. 


Met deze 5 tips ben je alvast goed voorbereid. 


1. Plaats drinkschalen of maak een ondiep vijvertje 


Plaats drinkschalen of maak een klein, ondiep vijvertje, waarin vogels kunnen komen drinken en zich wassen. Maak dit regelmatig proper en zorg dat er steeds water in staat.


2. Hang nestkastjes of plaats hagen rondom je tuin  


Hang nestkastjes op in je tuin en maak ze tijdens de winter weer proper. Plant hagen rondom je tuin; die bieden veel nestgelegenheid. Vooral meesjes zoeken snel de opgehangen nestkastjes op. Maak die nestkastjes elk jaar weer proper!


3. Vermijd chemisch sproeien op (on)kruid 


Zorg voor een grasveld waarin vogels insecten en vooral merels regenwormen kunnen vinden. Ga het (on)kruid zeker niet chemisch sproeien, want dit haalt alle leven uit de grond en doodt hommels, bijen en vlinders, alsook de vogels die er op dat ogenblik insecten komen zoeken. 


4. Bessen in de tuin? Laat ze hangen! 


Met besdragende struiken of bomen in je tuin, kan je gemakkelijk vogels lokken. Pluk niet al het kleinfruit voor jezelf, maar laat ook wat hangen voor de vogels. Laat afgevallen takjes en bladeren liggen, er zal zich heel wat bodemleven onder nestelen. Vogels komen er graag in scharrelen. 


5. Voorzie voederplanken voor grote en kleine vogels 


Vogels weten regelmatige, gebroken granen of zaden op een voederplankje of in een netje opgehangen, snel te vinden. Voorzie daarom een voederplank voor de (grotere) vogels. Leg daar gebroken kippengraan op. Van de rode bessen, de braambessen en de frambozen mogen de vogels jaarlijks mee-eten. In de loop van de winter worden op verscheidene plaatsen ook mezenbollen opgehangen.

articleimage

Zoeken

Vind een artikel of evenement

Categorie