TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Nieuws

leftbackgrey Terug naar overzicht

Van 29 april t/m 8 mei 2022 zal de stad Gent in het teken staan van FloraliŽn. De iconische locatie FloraliŽnhal, in het Citadelpark, vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, Siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

"Mijn paradijs, mijn wereldse tuin" wordt in 2022 het thema van Floraliën. In onze maatschappij zijn mensen steeds op zoek naar stilte en rust, naar zichzelf en naar hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs ligt voor iedereen op een andere plaats. Sommigen vinden het in hun groene huiskamer, anderen voelen zich dan weer het best in een park of in hun eigen tuin.

Een wereldse tuin
Van Eyck schilderde het Lam Gods in onze stad en miljoenen bezoekers komen elk jaar zijn meesterwerk bewonderen. Het middenpaneel van het Lam Gods toont een paradijselijke middeleeuwse tuin vol symboliek. Het is een weelderig decor van wereldse planten en bloemen.

Locatie
Inkom ICC Gent
Familie Van Rysselberghedreef 2 │ 9000 (B) Gent

Plantentuin Gent
      - In de plantentuin vind je het verhaal rond innovatie, onderzoek en de toekomst van de horticultuur
ICC Gent
      - In de Arteveldezaal vind je een monumentale installatie in een participatief parcours.
      - Bloemen en het paradijselijke Lam Gods ontmoeten elkaar in de Pedro De Gantezaal in een compositie van
        floristen.
      - In onze interieurs zien we veel toepassingen van een groene omgeving, net zoals in stad Gent, Dit kan je
        bewonderen in de Casinozaal/
Floraliënhal en kuipke
      - Bloemen, planten en bomen maken de stad tot een aangename en leefbare omgeving. In een glooiend
        landschap kom je alles tegen.

Nocturnes
Een nieuwe beleving tijdens Floraliën Gent 2022 zijn onze Nocturne wandelingen. Na lang wachten en dromen, openen vanaf 19u00 de deuren voor een zinnenprikkelende tocht doorheen Floraliën. Wandel langsheen een feeëriek uitgelicht parcours, muzikale intermezzo's en vooral... luister naar de fluisterende bloemen en planten om je heen. Tijdens de geanimeerde florale totaalbeleving worden jullie verwend, zowel bij aanvang als halverwege, met een glaasje bubbels of een alternatief. Deze formule wordt exclusief voorbehouden op zondag 1 mei en van woensdag 4 mei tot en met zaterdag 7 mei 2022. Wil je liever in stilte genieten van de kracht en pracht van de natuur in duizend geuren en kleuren? Dan kan dat tijdens de speciaal daarvoor ingelaste Fluisterwandeling, op zondag 8 mei 2022 om 19u00.

Openingsuren
Vooropening 28 april vanaf 13u
Elke dag van 29 april t.e.m. 8 mei van 8 u tot 18 u (laatste bezoek start om 17u30)articleimage

Zoeken

Vind een artikel of evenement

Categorie