TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Mijn tuinhier

Mijn tuinhier

Enkel bestuursleden van TuinHier kunnen een gebruikersnaam en paswoord verkrijgen.
Gebruikersnaam:
Paswoord:
Paswoord vergeten?

Klimaatverandering en de invloed ervan op onze tuin

De heer Naessens komt spreken over de klimaatverandering en de invloed op onze tuinen. Hittegolven, stortbuien, periodes van droogte … Het klimaat is een serieuze uitdaging voor onze tuin.

 

Is er wel of niet iets aan de hand met ons klimaat? We luisteren eerst hoe het weer ontstaat en het klimaat mee vorm geeft. Hoe zit het nu met die klimaatverandering? Hoe ziet de evolutie er uit? Voor ons landje betekent klimaatverandering vooral meer regen én meer droogte. Natter én droger, hoe zit dat?

 

Is klimaatverandering een kans of bedreiging? De klimaatbestendige tuin is een positief verhaal, hip en trendy zelfs. Bij een klimaatbestendige aanpak zou bijzondere aandacht moeten gaan naar bodem, water en hitte. Waardevolle beplantingen, die hun klimaatrobuustheid bewezen hebben, wil je behouden. Belangrijk is dat er in de bodem een goed evenwicht is tussen lucht, aarde en water, en dat de bodem niet uitdroogt. Voor een klimaatgerichte aanpak van bodem, water en beplanting is veel kennis nodig. Geert Naessens probeert ons de weg te tonen. Door zijn grote tuinpassie, die hij deelt met zijn vrouw, worden zijn weerberichten dan ook dikwijls doorweven met een flinke brok natuur- en tuinnieuws, al of niet in de vorm van foto’s.

Iedereen is welkom, ingang gratis.

Tijdstip

Datum: 10-3-2023
Uur: 19:30u

Locatie

Zaal Sint-Bavo
Hoge Buizemont 165
GERAARDSBERGEN 9500

Contact Informatie

DEPELSENEER André
Tel: 054411906
Email: andredepelseneer@proximus.be

Documenten