TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Mijn tuinhier

Mijn tuinhier

Enkel bestuursleden van TuinHier kunnen een gebruikersnaam en paswoord verkrijgen.
Gebruikersnaam:
Paswoord:
Paswoord vergeten?

Koffie, van brander tot barista

Met de naderende feestdagen mag het er al eens wat luchtiger aan toe gaan. Daarom deze vormingsavond, die in twee delen verloopt.

In een eerste gedeelte zal auteur Femke Paulussen ons de complete koffiegeschiedenis uit de doeken doen op basis van het boek ‘Koffie, van brander tot barista!’ Dit boek vloeide voor uit een erfgoedproject rond koffie, dat het Centrum voor Agrarische Geschiedenis Leuven opzette met verschillende partners. Van bij de plant tot in het kopje zullen we ondergedompeld worden in dit cultureel erfgoed.

In het tweede deel van de avond gaan we over tot een echte koffietasting, net zoals bier en wijn of thee kunnen worden geproefd! Helena Loyen van het koffiebedrijf Kothé zal ons 5 koffies voorstellen en uitgebreid laten proeven.

De deelnemers zullen die avond ervaren dat koffie verbeelding is, dat koffie verbinding is, maar ook dat koffie echt erfgoed is!

Om praktische redenen vragen wij aan hen, die deze bijzondere avond willen bijwonen en ook proeven, zich vooraf in te schrijven via mail naar volkstuinen.gbergen@gmail.com, en dit tot uiterlijk 9 december. Dit laat ons toe om het aantal tijdig door te geven aan de verantwoordelijke van het koffiebedrijf. Voor het proeven van de 5 koffies vragen wij een tegemoetkoming van 5 euro.

Tijdstip

Datum: 16-12-2022
Uur: 19:30u

Locatie

Zaal Sint-Bavo
Hoge Buizemont 165
GERAARDSBERGEN 9500

Contact Informatie

DEPELSENEER André
Tel: 054411906
Email: andredepelseneer@proximus.be