TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Mijn tuinhier

Mijn tuinhier

Enkel bestuursleden van TuinHier kunnen een gebruikersnaam en paswoord verkrijgen.
Gebruikersnaam:
Paswoord:
Paswoord vergeten?

Regeneratief tuinieren, namiddagsessie

Een compleet andere kijk op (moes)tuinieren, landbouw, onze bodem en ons eigen tuinplezier. Tuinieren, en zeker moestuinieren, vraagt veel energie. 

Van de tuinliefhebber, maar ook van de bodem.

We leren al lang dat we materiaal moeten toevoegen aan onze tuin als we willen dat deze jaar na jaar blijft groeien, bloeien en opbrengst geven. Meststoffen, kalk, turf, compost… een tuinier kan er veel geld in steken.
De voorbije jaren hebben we jammer genoeg geleerd dat die stoffen vaak een hele weg afleggen voordat ze in het tuincentrum en daarna in onze tuin raken.
Die afgelegde weg heeft helaas vaak ook negatieve effecten. Maar klopt dat wel? Moeten we al die stoffen toevoegen? Of is er een andere manier om te tuinieren? Kan tuinieren ook de bodem (veel) beter maken, zonder stoffen van buitenaf toe te voegen? Kunnen we ook tuinieren zonder negatieve impact en zorgen?

Alexander Kerbusch probeert het ondertussen al jaren uit.
Hij komt al zijn praktijkervaring met ‘regeneratief tuinieren’ delen in Roeselare. Geen theoretische uitleg, maar ervaring recht uit de praktijk. 
Alexander heeft zijn roots in de land- en tuinbouw in Ieper, maar is tegenwoordig een inwoner van het verre Gingelom. Van jongs af aan is hij al gepassioneerd door eetbare planten en 'dingen maken'. Daarom is hij sinds jaar en dag bezig met tuinieren, land- en tuinbouw, houtbewerking, eetbare planten en het buitenleven.
Enkele jaren geleden richtte hij samen met zijn vrouw Elena de vzw 'Haal meer uit je tuin' op. 
Hun doelstelling is om positieve en praktische kennis te verspreiden over tuinieren. Hiermee kunnen tuiniers (of gewoon mensen met een tuin) meer uit hun tuin halen. Meer voedsel, meer plaats voor natuur en meer plezier en voldoening voor jezelf. Naast schrijver voor Velt en Tuinhier, is hij ook lesgever bij Avansa en medewerker van het Proefcentrum fruitteelt vzw. 
Tuinhier Roeselare, Stad Roeselare en Stadlandschap West-Vlaamse hart nodigen je uit voor een unieke kennismaking met deze inspirerende en vernieuwende kijk op tuinieren en de bodem.
Je hebt keuze uit 1 van onderstaande sessies - Sessie 1: zaterdag 14 oktober (09:00 - 11:00) - Sessie 2: zaterdag 14 oktober (13:30 - 15:30)
Locatie voordracht: Educatief Centrum Sterrebos, Moorseelsesteenweg 2, Roeselare Deze voordracht wordt georganiseer door Tuinhier Roeselare, Stad Roeselare en Stadlandschap West-Vlaamse hart Kostprijs: € 5 per persoon, met vrijetijdspas € 2,50 per persoon Iedere deelnemer ontvangt een zakje ecologisch geteelde kwaliteitszaden die vlot kiemen en probleemloos groeien (samengesteld i.o.m. Alexander Kerbusch en geschonken door Stad Roeselare)
Meer info via Geert Lemey: geert.lemey@telenet.be of 0473 64 20 22
Inschrijven kan via westvlaamsehart@west-vlaanderen.be of 051 27 55 50 Of door middel door middel van € 5 per persoon te storten op rekening van Tuinhier Roeselare.
 - Rekeningnummer Tuinhier: BE93 4675 0801 6167
 - Zwarte Leeuwstraat 60/21, 8800 Roeselare
 - Mededeling: Regeneratief tuinieren sessie 1 of sessie 2 + je naam/namen + inschrijven voor … aantal personen.
 Let op: je bent pas definitief ingeschreven na betaling.

Tijdstip

Datum: 14-10-2023
Uur: 13:30u

Locatie

Educatief Centrum Sterrebos
Moorseelsesteenweg 2
ROESELARE 8800

Contact Informatie

LEMEY Geert
Tel: 0473642022
Email: geert.lemey@telenet.be