TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Mijn tuinhier

Mijn tuinhier

Enkel bestuursleden van TuinHier kunnen een gebruikersnaam en paswoord verkrijgen.
Gebruikersnaam:
Paswoord:
Paswoord vergeten?

Landelijke TUINdag Tuinhier in West-Vlaanderen op 11 juni 2023 van 10u tot 16 u.

 "B(l)oeiende Tuinhierdag " in West-Vlaanderen.

De Tuinhierafdelingen Oostende en Oudenburg organiseren samen deze eerste B-l-oeiende Tuinhierdag regio Oostende. Voor de ‘B-l-oeiende Tuinhierdag 2023’ kozen wij voor een route doorheen het krekengebied via de polders naar stad Oudenburg.

We bieden in de uitgekozen tuinen alle elementen van Tuinhier, namelijk een groentetuin, fruittuin, kruidentuin, cactustuin en een siertuin. Wij vergeten ook de kippen niet, die onze huis- en tuinafval biologisch verwerken. Iedereen die een beetje feeling heeft met de natuur rondom ons of met wat kriebels in de groene vingers is van harte welkom.

Voor wie het parcours fietsend wil afleggen, de afstand tussen de twee uiterste tuinen is ongeveer 15 km (50 min). In elke tuin is toiletgelegenheid voorzien, bij sommige een verfrissend drankje.

 Roadmap fiets- en wandelroute: https://goo.gl/maps/VE8X6vk1ume3wjhD9

Wilgentuin - GISTEL

Adres: Nieuwpoortse Vaartstraat 7, Gistel.

 

De ‘Wilgentuin’ bestaat uit een windscherm van bomen, rozengaanderij, zelfontworpen bloemenborders, moestuin, een boomgaard en kleinfruit, een percolatie-rietveld. Eveneens een landelijk gedeelte met weides, vijver en schiereiland.

 

Wilgentuin werd aangelegd in 1985, nu maken de wilgen de tuin, als hakselhout en als afboording van het terras.


 

Tuinen Marc - OUDENBURG

Adres: Ettelgemsestraat 35, Oudenburg

 

Deze tuin van een rijwoning bestaat uit een vijver, een moestuin en een siertuin. De houten sculpturen met kettingzaag vervaardigd en het museum oud tuinbouwgereedschap zijn zeker een meerwaarde.

 

Hovenierstuin Anoëba - OUDENBURG

Adres: Noël Backers, Akkerstraat 54, Oudenburg

 

De tuin bestaat uit 2 delen. Het eerste, kleinste gedeelte, heeft een enorme variatie aanplanten, met enkele families die zeer uitgebreid aanwezig zijn zoals de Geraniums, rozen, Viburnums en Cornussen. Ook waterplanten zijn uitgebreid aanwezig. De tuin heeft een grote evolutie meegemaakt, van speeltuin tot siertuin en is achteraf vergroot tot 4 000 m² door serres af te breken.


De tuin bevat een zeer groot gamma aan verschillende soorten planten en types van planten. Het samenspel van bodembedekkers, bloemen, struiken en bomen smelt samen tot een spetterende symfonie van kleuren en bloemengeuren. Een groentetuin, fruitbomen en struikbessen mogen niet ontbreken.


 

Tuin Arnold - ZANDVOORDE

Adres: Caelfstraat 8, Zandvoorde (Oostende)

 

De tuin ‘Arnold’ is 25 jaar geleden ontstaan als een groot grasveld dat dienst deed als speelveld voor de kinderen. In de voortuin zijn twee fruitbomen in de siertuin verwerkt. Een picknick mogelijk in de voortuin onder een kersenboom ontstaan uit een zaailing.


In de siertuin achter het huis zijn de bessenstruiken en de fruitbomen harmonisch in natuurlijk evenwicht. Verder is nog een kindersnoeptuin, boomgaard met zeldzame fruitbomen en een enkele kippenrennen met uitzonderlijke kippen (Spaanse Witwangen, poule de bresse e.a.)


Tijdens de corona werd een pergola geplaatst en aan de zijkanten werd voor leifruit geopteerd (in 2022 geënte ‘Jabbeekse cox’ en ‘Veurnse reinette’.


 

’t Oud Vissenshuis - ZANDVOORDE

Adres: Grintweg 99, Zandvoorde (Oostende).

 

Het is een oude visserstuin aan de oever van de Grote Keignaert. In de rijke Grote Keignaert visserij geschiedenis werd hier de jaarlijkse Keignaert vissers ‘teerfeest’ gehouden. De kreek ‘de Grote Keignaert’ in Zandvoorde is met inbegrip van de onmiddellijke omgeving beschermd als landschap.

 

De eigenaar heeft haar landelijke ligging en idyllisch landschap zeer sterk weten te bewaren. Deze locatie is één van de meest gefotografeerde plaatsen aan de Grote Keignaert. De siertuin en moestuin vloeien harmonisch in elkaar over.


 Info: roland@tuinhier-oudenburg.be

Parkeergelegenheid

Rolstoeltoegankelijk, bereikbaar met de fiets en met het openbaar vervoer


Volkstuinpark ‘Karel Achtergaele’ - OOSTENDE

Adres: Volkstuinpark ‘Karel Achtergaele’ Steense Dijk z/n, Oostende

 

Het oudste volkstuinpark in Oostende. Bestaat uit 74 percelen van 90 tot 190m². Hier is er een geleide wandeling voorzien + een doestand voor het maken van eigen zaaipotjes en zaadbommen.

 

Volkstuinpark ‘Drie Platanen’ - OOSTENDE

Adres: Volkstuinpark ‘Drie Platanen’, Nieuwpoortsesteenweg 759, Oostende

 

Het nieuwste volkstuinpark in Oostende met 35 percelen tussen de 25 en 100m². Naast het bezoeken van de volkstuinen, is er ook een fototentoonstelling  over de volkstuinen en kan je helpen aan de bouw van ons Bijen Woonzorg Centrum.

 

Er is een uitgepijlde wandel en fietsroute voorzien tussen de 2 volkstuinparken.

 

Tijdstip

Datum: 11-6-2023
Uur: 10:00u

Locatie

prov verbond West-Vlaanderen
. .
TORHOUT 8820

Contact Informatie

GHESQUIÈRE David
Tel:
Email: westvlaanderen@tuinhier.be