De biologische teelt van warme pepers
Voor onze 2de voordracht van 2023 blijven we in de sfeer van dé gezondheid en het opbouwen van ons immuunsysteem. Bio-moestuinier Johan Moens, die ons in 2022 de geheimen onthulde van gember en kurkuma, neemt ons deze keer mee naar de wondere wereld van pepers! We krijgen een antwoord op vragen als:
· Weet jij waar deze groente vandaan komt en hoeveel soorten er bestaan?
· Waarom bepaalde pepers zo heet zijn en zo interessant voor onze algemene gezondheid?
· Hoe en wanneer pepers zaaien, verspenen, opkweken en bemesten?
· Waar planten: in potten of beter in volle grond? Buiten of in de serre?
· Hoe bevruchten, oogsten, bewaren, overwinteren en ziekten de baas blijven?
· Bruikbare gerechtjes en keukengebruik.
Na deze uiteenzetting heeft die ‘gepeperde wereld’ zo goed als geen geheimen meer voor je!
Iedereen is welkom, ingang gratis.
Tijdstip
Datum: 3-2-2023
Uur: 19:30u
Locatie
Zaal Sint-Bavo
Hoge Buizemont 165GERAARDSBERGEN 9500
Contact Informatie
DEPELSENEER André
Tel: 054411906Email: andredepelseneer@proximus.be
Documenten