Nieuws

Floraliën Gent 2020 wijkt uit naar nieuwe datum Gent

De Raad van Bestuur van Floraliën Gent (Koninklijke maatschappij voor Landbouw en Plantkunde vzw) heeft vandaag, na overleg met de leden van de Algemene Vergadering, beslist om Floraliën Gent 2020 te verplaatsen naar de periode april/mei 2021. Daarmee spelen we als organisatie in op de bezorgheden van iedereen na de berichtgeving over de ernst en de impact van het Corona virus. De beslissing ligt voor de hand omdat wij als organisatie de gezondheid en het belang vooropstellen van de bezoekers, exposanten en iedereen die betrokken is bij de organisatie.

Floraliën Gent zouden eerst lopen van 1 mei tot 10 mei 2020, maar de logistieke voorbereidingen zouden al starten op 6 april 2020 in het ICC, het Kuipke en het Floraliënpaleis. Uiteraard is de nieuwe datum vastgelegd in overleg met het ICC. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben directiecomité en Raad van Bestuur de hele situatie op de voet gevolgd. Gelet op onze zorg voor de veiligheid van deelnemers en bezoekers lagen er 3 scenario’s met uitstel klaar die vandaag besproken zijn op de Raad van Bestuur.

Uiteindelijk werd gekozen voor het scenario van uitstel van de tentoonstelling tot de periode april/mei 2021. Hierbij werd ook rekening gehouden met de technische mogelijkheden van de sector. Met veel spijt voor de inspanningen van de sector, die thans moeilijke tijden doormaakt, moeten we deze beslissing nemen. We weten dat de geplande creaties van de sector voor de bezoekers een grote meerwaarde gingen zijn, en van een zeer hoogstaand niveau zijn. We behouden in 2021 ook het thema van “mijn paradijs”. Floraliën Gent 2020 zal nu iedereen inlichten over de beslissing en het uitstel.

Met elk van de betrokkenen wordt bekeken hoe alles opnieuw kan geboekt, bevestigd en georganiseerd worden. Floraliën Gent 2020 is een nationaal en internationaal bekende tentoonstelling van bloemen en planten en de hoogmis van de hele sector.

Namens de Raad van Bestuur

Mijn paradijs, een wereldse tuin’ wordt het thema van de volgende Floraliën. In onze maatschappij zijn mensen steeds meer op zoek naar stilte en rust, naar zichzelf en naar hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs ligt voor iedereen op een andere plaats. Sommigen vinden het in hun groene huiskamer, anderen voelen zich dan weer het best in een park of in hun eigen tuin. Wim Opbrouck siert het campagnebeeld van de volgende editie als engel met vleugels van bloemen. De acteur verloor zijn hart volledig aan de stad Gent en drukte in het verleden ook duidelijk zijn stempel op het leven in onze stad.

Floraliën Gent 2020 wijkt uit naar nieuwe datum Gent

Nieuws archief

2020

2019

2018

2017

banners die zich boven de logo's bevinden banners die zich boven de logo's bevinden
provincie antwerpen oost-vlaanderen west-vlaanderen vlaams-brabant provincie limburg Vlaanderen