Nieuws

Waarom één als je er twee kunt hebben?

Tuinhier start in 2020 niet met één, maar met twee nieuwe voorzitters. Thomas Lemmens zal de eerste drie jaar als voorzitter op zich nemen met Jan Desimpelaere als co-voorzitter. Daarna wisselen ze van rol.

 

Na drie jaar wenste onze vorige voorzitter, Roel Deseyn het roer door te geven. Tijdens zijn beleidsperiode is Tuinhier professioneler geworden in zijn communicatie, is er een IT-ondersteuning uitgewerkt en zijn er lokaal enorm veel projecten uit de grond gestampt. Graag hadden we Roel Deseyn willen bedanken voor zijn leidende hand gedurende deze periode.

 

Wat zijn de voordelen van een dubbel-voorzitterschap?

Samen kunnen ze brainstormen en ideeën aftoetsen bij elkaar alvorens ze te lanceren. Bepaalde issues kunnen genuanceerder benaderd en behandeld worden. Daarnaast kan de taaklast verdeeld worden en met z’n tweeën kunnen ze meer afdelingen bezoeken bij activiteiten verspreid over het Vlaamse land. Er blijft ook meer tijd over om beslissingen te nemen en creatief te zijn.

 

Van waar komen onze voorzitters?

Thomas Lemmens komt uit Vlaams Brabant en is actief in een aantal werkgroepen en de provinciale werking. Hij schrijft o.a. in het magazine en hij geeft ook voordrachten bij onze afdelingen.

Jan Desimpelaere kreeg Tuinhier met de paplepel mee via zijn vader die nog steeds bestuurslid is. Jan is in Deerlijk al een aantal jaar voorzitter van de lokale afdeling. Daarnaast is hij ook actief in verscheidene werkgroepen.

 

Wat zijn hun grote doelstellingen?

Ze willen de transparantie in alle geledingen blijven aanmoedigen en de lokale besturen betrekken in het groter geheel. Ze willen ook meer naambekendheid bekomen bij jong en oud. Ze zijn enorme voorstanders om meer kennis en ervaringen uit te wisselen tussen besturen onderling. Een gelijklopend lidgeld is een streven op lange termijn. Tot slot is de ultieme droom (h)erkend te worden als hét expertise centrum voor vrijetijdstuinieren in Vlaanderen.

 

Wij wensen Roel Deseyn te bedanken voor zijn inzet en energie van de laatste drie jaar. Daarnaast wensen we onze twee nieuwe voorzitters veel geluk en plezier bij hun nieuwe uitdaging.

Waarom één als je er twee kunt hebben?
Waarom één als je er twee kunt hebben?
Waarom één als je er twee kunt hebben?

Nieuws archief

2020

2019

2018

2017

banners die zich boven de logo's bevinden banners die zich boven de logo's bevinden
provincie antwerpen oost-vlaanderen west-vlaanderen vlaams-brabant provincie limburg Vlaanderen