Nieuws

De tuin als diversiteitsmotor

De tuin, de social media van de toekomst

  

Tuinhier wil dat mensen elkaar meer ontmoeten in de tuin of een andere groene omgeving dan via Facebook, Instagram of Tinder. Via de tuin deel je automatisch ervaringen en door de ontspannen omgeving sta je sneller open voor een los praatje en om elkaar te helpen waar nodig.

 

Bij Tuinhier wensten ze een inspiratiebrochure te maken met de tuin als centraal gegeven. Er werd gekozen voor een digitale brochure omdat dit zeer toegankelijk is voor iedereen en snel gedeeld kan worden. De interviews over projecten met een diverse inslag zijn gericht op praktische tips en persoonlijke ervaringen waaruit geleerd kan worden. Daarnaast zijn er ook professionals betrokken voor info-fiches die alles nog concreter en praktischer maken.

 

Omgaan met diversiteit is vaak een uitdaging omdat we soms niet weten hoe te reageren op verschillen en te weinig willen veranderen om dichter tot de ander te komen. In de tuin vinden mensen wel vlotter raakvlakken, waardoor de contacten steeds gemakkelijker verlopen.

  

De vereniging Tuinhier is momenteel een overwegend blanke vereniging. Hieraan willen zij werken. Een eerste stap is deze brochure als inspiratiebron voor hun afdelingen, voor vele andere socio-culturele verenigingen en besturen allerhande. Daarnaast willen ze de tuin en als zijn tuinplezier en mogelijkheden promoten als diversiteitsmotor. De brochure is een warme oproep tot meer samenwerking, zowel binnen de eigen socio-culturele sector als over grenzen heen: zoek verbindende media zoals de tuin en breng mensen dichter bij elkaar.

  

De besproken projecten komen uit heel Vlaanderen en er zijn ook enkele uit het buitenland. De projecten komen zowel uit eigen afdelingen die Tuinhier oppikte uit voorbeeldprojecten die ons ter ore kwamen.

   

Geen www. maar met de klompen de tuin in! Heb je zelf ook een tuinproject dat verbindt? Contacteer ons gerust en wie weet komen we eens langs voor een interview ter plaatse met onze filmploeg.

De tuin als diversiteitsmotor

Nieuws archief

2020

2019

2018

2017

banners die zich boven de logo's bevinden banners die zich boven de logo's bevinden
provincie antwerpen oost-vlaanderen west-vlaanderen vlaams-brabant provincie limburg Vlaanderen