TuinHier
menuicon Menu Word lid
leftdrag<< Terug

Over Ons

leftdrag<< Terug

Ons aanbod

Activiteiten

bloeiende tuinhierdag

Deze tuin is gelegen in een woonwijk in Gierle en de bezieler is Peter Kokx. Zijn tuin bestaat uit een kleine en een grote groentetuin met nog enkele fruitbomen (een 15-tal).


De tuin is in totaliteit een 20 are. De bedoeling van beide tuinen is om de efficiëntie op een zo hoog mogelijk peil te brengen, niet voor eigen gebruik maar om te schenken aan het sociaal restaurant ’t Hert (vzw ’t Antwoord) in Turnhout.

 

’t Antwoord is een vereniging die ervoor zorgt dat mensen die in armoede leven er 4 dagen per week een maaltijd met verse groenten kunnen nuttigen. In 2023 leverde Peter 2 300 kg verse groenten. Om de efficiëntie zo hoog mogelijk te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van weeuwenteelt (ook Walcheren genoemd) en de na- en voorteelten.

 

Er worden een 50-tal verschillende groenten gekweekt. Er wordt ook gestreefd naar de beste soorten per groenten.

 

Tijdens de B(l)oeiende Tuinhierdag wordt er continu een begeleidende rondgang verzorgd en zal er ook gelegenheid zijn om een hapje en een drankje te nuttigen ten voordele van de vzw ’t Antwoord. Elke bezoeker zal ook een teeltplan (vruchtwisseling) en een zadenplan kunnen ontvangen.

 

Routebeschrijving: vanuit Gierle aan de kerk neem je richting Turnhout. Hierna de 2de straat links en daarna de 1ste straat links en dan nog een 100 meter. Er zullen beachvlaggen van Tuinhier staan ter herkenning.


Bereikbaarheid: voor de auto is er parkeergelegenheid in de straat.

De tuin is met rolstoel en buggy toegankelijk.

Ondersteunende afdeling: Tuinhier Beerse

Tijdstip

Datum: 16-6-2024
Uur: 9:00u

Locatie

Peter Kokx
Pater A Verlindenstraat 23
GIERLE 2375

Contact Informatie

VAN DER POORTEN Erin
Tel: 014619895
Email: erin.vanderpoorten@skynet.be